Το κεχρί είναι ένα δημητριακό που ανήκει στην οικογένεια των χορτοφαγικών σπόρων και είναι γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες. Ειναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες (ιδίως B) και ανόργανα συστατικά όπως σίδηρος, μαγνήσιο και φώσφορος. Είναι επίσης χωρίς γλουτένη, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη. Εχει ελαφριά, γλυκιά γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές, όπως σαλάτες, σούπες, ή ως συνοδευτικό πιάτο. Μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε μορφή χυλού ή να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού. Είναι γνωστό για την ικανότητά του να βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, την υποστήριξη της πέψης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Η κατανάλωση κεχριού μπορεί να προσφέρει ποικιλία στη διατροφή σας και να συμβάλλει σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.