Περιγραφή
Η Ζάχαρη Ντεμεράρα είναι ένας τύπος ζάχαρης που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με την κλασική λευκή ζάχαρη. Το παίρνουμε από τον χυμό ζαχαροκάλαμου, και οφείλει το όνομά της στον τρόπο παρασκευής της. Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει την εκτέλεση της ζάχαρης από την κανναβοσάχαρη με τη χρήση φυσικών ουσιών που είναι στον χυμό.
Η ζάχαρη Ντεμεράρα διατηρεί μια φυσική καφέ απόχρωση και έχει μια χαρακτηριστική, ελαφρώς καραμελωμένη γεύση. Διατηρεί ορισμένες φυτικές ουσίες που προσφέρουν πλούσια γεύση και αρώματα.
Η ζάχαρη Ντεμεράρα είναι συχνά στη ζαχαροπλαστική για την προσθήκη γεύσης και χρώματος σε γλυκά, μπισκότα, και γενικά σε γλυκά είδη ζαχαροπλαστικής. Επίσης, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε καφέ ή τσάι, για όσους επιθυμούν μια πιο φυσική και αρωματική γεύση στο γλυκαντικό τους ρόφημα. Είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους αναζητούν πιο φυσικές και αυθεντικές γεύσεις στην κουζίνα τους.